Do góry

Desery Przepis na:

francuzy z brzoskwiniami i budyniem kokosowym

francuzy z brzoskwiniami i budyniem kokosowym

Autor: MP3-ka

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1549

Dodano: 21.12.2012

Odsłon: 4084

szybkie ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego, z dodatkiem brzoskwiń i budyniu kokosowego :)

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego (375g) puszka brzoskwiń 1 budyń śmietankowy
  • cukier 2 żółtka 1/4 margaryny wiórka kokosowe
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MP3-ka 25 maja 2013 nie wiem jak to się stało, że nie ma przepisu...

PRZYGOTOWANIE:
Ciasto wałkujemy, wycinamy mniejsze i większe prostokąty. Większe posłużą jako dół ciasteczka, mniejsze - jako siateczka by zakryć nadzienie. Mniejsze prostokąty nacinamy w środku. Brzoskwinie kroimy w paski, nakładamy na kawałki ciasta i przykrywamy siateczką. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Margarynę razem z żółtkami i cukrem ucieramy na ogniu. Budyń przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Wszystko razem mieszamy, dodajemy wiórka kokosowe, nakładamy na ostygnięte ciastka. Dodatkowo posypujemy wiórkami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lalunia0905 24 maja 2013 Hej, a gdzie wykonanie przepisu? Bardzo interesujacy przepis,dopiszesz reszte?
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń