Do góry

Przekąski Przepis na:

Frankfurterki w cieście

Frankfurterki w cieście

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7021

Dodano: 30.07.2010

Odsłon: 37249

czyli gwałtowna reaktywacja mej miłości do ciasta francuskiego gotowego

Składniki

  • 10 frankfurterek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego gotowego
  • zioła prowansalskie, pieprz
  • 10 cienkich plastrów z dużej cukini
  • 10 kawałków (wielkosci palca) marynowanej papryki
  • 1 jajo
  • 10 gałązek świeżego tymianku wielkości palca
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry cukini zblanszować ( ok.2 min) we wrzątku. Ciasto pokroić na kwadraty ok.8 cm. Na każym kwadracie - przy jego brzegu - rozłożyć plaster cukini,położyć kiełbaskę , paprykę i gałązkę tymianku (kiełbasa ma wystawać poza brzegi). Zrolować, gotowe rulony posmarować rozbełtanym jajem , posypać ziołami i pieprzem.

  2. Piec ok. 20 min w tem 180 st.

  3. Danie banalne ale bardzo efektowne

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 28 lutego 2011 Taura- bardzo sie cieszę ,ze tak zasmakowało ( mam nadzieję że Tobie też :)) - to prosta ale ciekawa i efektowna potawa , pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 27 lutego 2011 Zdobyłaś serce mojego męża tym przepisem :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Darsifel 27 lutego 2011 Ciekawa alternatywa dla wszechobecnych hot-dogów. Pozdrawiam :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolakamil140981 12 września 2010 Frankfuterki wyszły super, tak jak je szybko zrobiłam tak szybko znikły z talerza!!!!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolakamil140981 11 września 2010 fajny przepis ale jak frankfuterki mają byc podgotowane czy surowe ???

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 04 sierpnia 2010 Bardzo efektowne i na pewno pyszne... do ulubionych i do wypróbowania niebawem :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 30 lipca 2010 Artystka i mistrzyni kuchni, potrawa pierwsza klasa.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 30 lipca 2010 No to trafiłaś w nasze smaki i musimyszybko wypróbować.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 30 lipca 2010 od jakiegoś czasu mam w lodówce ciasto francuskie i wczoraj zastanawiałam się jak je wykorzystać... juz wiem :-)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń