Do góry

Przekąski Przepis na:

FRITTATA BROKUŁOWO-SEZAMOWA

FRITTATA BROKUŁOWO-SEZAMOWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 401

Dodano:

Odsłon: 3835

Świetny pomysł jako zamiennik do obiadu zamiast tradycyjnych ziemniaków:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuła połamać na małe cząstki i wrzucić do gotującej, osolonej wody i gotować 4min. Po 2min. wrzucić szparagi pokrojone ukośnie. Po 2min wyjąć, odcedzić i przelać zimną wodą.

  2. Rozgrzać oliwę w dużej-głębokiej patelni na małym ogniu. Dodać cebulę, czosnek i paprykę- pokrojone drobno- i smażyć, od czasu do czasu mieszając przez 8min. bądź do miękkości warzyw.

  3. Jajka roztrzepać z wodą w misce, posolić i popieprzyć, i ubijać. Potem wlać jajka na patelnię i wrzucić brokuły i szparagi, mieszać. Smażyć przez 3-4 min. Wszystko dokładnie wymieszać.

  4. Warzywa przełożyć z patelni do blaszki okrągłej lub kwadratowej. Wierzch posypać sezamem, szczypiorkiem i serem. Zapiekać w piekarniku na złoty kolor 3-5min bądź dłużej.

  5. Ja zapiekałam w 130''C przez 15min. Podałam z kotletem, mąż się zajadał, choć podchodził do tego sceptycznie.

  6. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń