Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frittata z pomidorami i bobem"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 149
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 149
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 91
Składniki
Jajka wybić do miski, dokładnie roztrzepać widelcem, lekko doprawić solą i pieprzem.
Bób opłukać w zimnej wodzie i ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wystudzić. Sparzone i obrane pomidory pokroić w kostkę.
Warzywa wymieszać z jajkami i ziołami, jeśli są suszone. Świeże zostawić do dekoracji.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wylać masę warzywno-jajeczną, smażyć do ścięcia białka, potem danie na patelni zapiekać chwilę w 200°C przy otwartych drzwiczkach piekarnika.
Farittatę podawać pokrojoną na kliny, posypaną ziołami.
ok. 25 minut
Do przygotowania tego pysznego dania możesz użyć dowolnych warzyw, a nawet mięsa. Świetnie smakuje z sałatą i bułką.Źródło: Twoje Imperium