Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Frittata z warzywami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 927
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 927
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Składniki
Cebulę obrać, grubo posiekać. Papryki rozciąć, usunąć środki z pestkami, strąki pokroić na kawałki. Cukinię oczyścić, rozciąć wzdłuż, a następnie pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i podsmażyć je. Oprószyć solą, pieprzem i suszonym oregano.
Jajka wbić do miseczki, roztrzepać z mlekiem i śmietaną, przyprawić. Zalać tym warzywa na patelni. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 30 minut. Frittatę wystudzić, pokroić na porcje. Przed podaniem udekorować świeżym majerankiem.Źródło: Życie na gorąco