Do góry

Dania główne Przepis na:

Frittata z ziemniakami

Frittata z ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 73

Dodano:

Odsłon: 2180

Warto sprobowac.........Smakuje rownie dobrze ze szpinakiem.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki pokroic w mala kostke. Na patelni rozgrzac maslo, dodac pokrojone ziemniaki i smazyc az beda miekkie i zrumienione. Jajka roztrzepac dodac parmezan,pieprz i sol.Wylac mase jajeczna na ziemniaki, smazyc z obu stron na zloty kolor, Posypac natka pietruszki. Ja frittate odwracam na pokrywce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

evajuchniewicz 30 stycznia 2010 Ja zawsze najpierw je gotowalam 5 minut, ale sprobowalam takze surowych, oczywiscie nalezy je wtedy smazyc dluzej ale moim zdaniem smakuje lepiej. Mozna rowniez ugotowac ziemniaki w mundurkach z galazka rozmarynu a nastepnie(obrane ze skorki) pokrojone w talarki podsmazyc na masle .

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 30 stycznia 2010 A MAM PYTANIE ZIEMNIAKI MAJĄ BYC UGOTOWANE I POKROJONE CZY SUROWE?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń