Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana frużelina jest smacznym dodatkiem - zwłaszcza zimą-do ciast i różnego rodzaju deserów..
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 154
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 860
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 154
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
Czereśnie umyć, usunąć pestki. Na dno szerokiego garnka z grubym dnem wlać 1/2 szklanki zimnej wody i zagotować. Włożyć czereśnie, wsypać cukier i smażyć na wolnym ogniu około 30 minut.
Garnek zdjąć z ognia, blenderem rozdrobnić owoce, ale zrobić to krótko. Chodzi o to, by część owoców została w całości. Ponownie wstawić na ogień, dodać sok z cytryny i rum.
W połowie szklanki zimnej wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do owoców. Zagotować. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut.