Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki kukurydziane z papryką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
Kukurydzę osącz z zalewy. Paprykę oczyść, umyj, pokrój w drobną kostkę. Mielone mięso wyrób z kukurydzą i papryką.
Wbij jajka, dodaj bułkę tartą i słodką paprykę, wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformuj podłużne frykadelki. Olej rozgrzej na patelni, usmaż frykadelki ze wszystkich stron na złoty kolor.
Osącz z tłuszczu. Świetnie smakują na gorąco, polane sosem czosnkowym.
<strong>Przepis przysłał Rafał Nalikowski ze Skępego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie