Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki nadziewane kalafiorem"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 89
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 291
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 89
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 291
Składniki
Mięso włóż do miski. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą, dodaj musztardę i posiekane zioła, wyrób, przypraw solą i pieprzem. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Kalafiora podziel na różyczki, oczyść, umyj. Po kawałku włóż do środka mięsnej kulki, zalep.
Dużą ilość oleju rozgrzej w głębokiej patelni, włóż frykadelki, usmaż na złoty kolor ze wszystkich stron.
Osącz z tłuszczu. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
<strong>Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie