Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki w boczku"
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 150
Warszawskie pyzy według przepisu Roberta Makłowicz to znakomity pomysł na pys...
Odsłon: 6697
Może i Rudzio nie jest głodny ale magiczne śniadanie to podstawa człowieka 🏼...
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 150
Warszawskie pyzy według przepisu Roberta Makłowicz to znakomity pomysł na pys...
Odsłon: 6697
Może i Rudzio nie jest głodny ale magiczne śniadanie to podstawa człowieka 🏼...
Odsłon: 45
Składniki
Kajzerkę namocz w zimnej wodzie. Cebulkę oraz czosnek obierz. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Żółty ser zetrzyj na tarce o małych otworach. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju. Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Mięso mielone przełóż do miseczki.
Do mięsa dodaj odciśniętą bułeczkę oraz cebulę, czosnek, starty żółty ser. Wbij jajko. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką. Dobrze wyrób. Mięsną masę podziel na 8 porcji, z każdej uformuj kulkę, lekko spłaszcz dłonią i owiń plasterkiem boczku.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż frykadelki. Smaż je ok. 10 minut. Często obracaj, aby kotleciki zrumieniły się równomiernie z obu stron. Podawaj z duszonymi warzywami.Źródło: Tina