Do góry

Dania główne Przepis na:

Frykas drobiowy w sosie śmietanowym.

Frykas drobiowy w sosie śmietanowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 1212

Robiłam już nie raz i jest na prawdę pyszne.

Składniki

  • jarzynka winiary, 2 lyżki
  • rosól drobiowy winiary, 1 kostka
  • filet drobiowy, 500g
  • pieczarki, 200g
  • cebula, 1
  • olej, 2 łyzki
  • maka pszenna, 2 łyzki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety drobiowe pokroić na duże kawałki,obtoczyć w jarzynce. Pieczarki oczyścić,każdą pokroić na cztery części. Cebulę posiekać. Na oleju podsmażyć mięso,cebulkę i pieczarki. Rosół rozprowadzić w 300 ml gorącej wody,dodać do mięsa.Dusić 5 minut. Mąkę rozprowadzić w śmietanie,połączyć z mięsem. Zagotować. Podawać z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń