Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mmmm :) Pychotka :D
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 24
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2236
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 248
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1569
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 24
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2236
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 248
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1569
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy tak jak ziemniaki na frytki.
Do miski z rozpuszczonym masłem dodajemy cynamon i 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i wrzucamy pokrojone jabłka. Delikatnie mieszamy, żeby jabłka dokładnie pokryły się masłem z cynamonem. Następnie wyrzucamy na blachę do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika ( 200 stopni) na ok. 10-15 minut ( aż się lekko przyrumienią).
Sos: Mleko gotujemy z cukrem trzcinowym i laską wanilii. Śmietankę mieszamy z mąką i dodajemy do mleka. Sos gotujemy ciągle mieszając, na małym ogniu ok. 5 minut , żeby zgęstniał.
Frytki podajemy z gotowym kremem. Smacznego! :)