Do góry

Dodatki Przepis na:

Frytki kartoflane.

Frytki kartoflane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1406 Ocena: 17965

Dodano:

Odsłon: 429

Usmażone frytki możemy zaraz po usmażeniu zajadać jak również możemy użyć ich zamiast ziemniaków do dania głównego.

Składniki

  • ziemniaki 2 kg
  • olej do smażenia 700 ml
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w paski o grubości i szerokości 1 cm. W specjalnym garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej. Do sitka wsypujemy surowe frytki, zanurzamy je w gorącym oleju i smażymy na rumiany kolor.

  2. Po usmażeniu wyjmujemy sitko z frytkami, posypujemy solą mieszamy podrzucając i wysypujemy na talerz.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń