Do góry

Dodatki Przepis na:

Frytki warzywne

Frytki warzywne

Autor: Akademia

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 268

Dodano: 03.04.2018

Odsłon: 153

Frytki w wersji fit. Mi najbardziej smakują te z kalarepki. A ty, które wybierzesz?

Składniki

  • marchewka
  • kalarepa
  • burak
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • oliwa
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa myję, obieram i tnę w słupki. Wykładam na blaszce wyłożonej papierem. Posypuję solą i przyprawami, a następnie polewam oliwą.

  2. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Piekę 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 kwietnia Zdecydowanie kalarepa, którą też zajadam się na surowo :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń