Do góry

Przekąski Przepis na:

Frytki z boczkiem i sosem cheddarowym

Frytki z boczkiem i sosem cheddarowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 45

Dodano:

Odsłon: 119

Inspiracja po wizycie na ''ZLOT FOOD TRUCKÓW''

Składniki

  • karbowane frytki mrożone 750g
  • boczku wędzonego około 200g
  • Ser Cheddar (może być Mimolette) około 250g
  • mleko 300ml
  • mąka 1łyżka
  • sos jalapeno około 2łyżki
  • wędzona papryka słodka 1 łyżeczka
  • mała cebula
  • szczypiorek lub bączki z cebuli
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. boczek i cebule kroimy w drobną kostkę.smażymy na patelni.

  2. z frytkami postępujemy według instrukcji na opakowaniu.

  3. mieszamy w garnku ser z mąką,mlekiem,sosem jalapeno i wędzoną papryką.cały czas mieszając podgrzewamy do połączenia się składników.powstanie sos.

  4. na talerzu układamy frytki.polewamy sosem.posypujemy boczkiem i szczypiorem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń