Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniane warzywo. Znane i dominujące przed ziemniakiem. W PRL-u traktowane z pogardą. Dania dla ubogich. Oceń po wypróbowaniu.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 533
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 123
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 174
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 533
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 123
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 174
Składniki
Brukiew obrałem, pokroiłem w grube (ok. 1,5 cm) słupki. Rozmaryn posiekałem i wymieszałem z olejem, 2/3 parmezanu i brukwią. Słupki rozłożyłem na papierze do pieczenia i posypałem z wierzchu pozostałym parmezanem. Zapiekałem w 200 st. C, przez 30-40 minut, aż się zrumieniła.