Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pożywne danie dla miłośników kapusty kiszonej
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Kapustę kiszoną drobno pokroić, przeplukać aby kapusta była mniej kwaśna Oraz odcisnąć z nadmiaru wody. Do wyższej miski wsypać przesiana, napowietrzoną mąkę, mleko sól i pieprz do smaku. Wymiszac do jednolitej konsystencji jak na naleśniki. Dodać kapustę i wszustko dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu i gotowe :) palce lizać :)