Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj tak, przez najbliższe kilkanaście miesięcy będziemy wrzucać "troszkę" dań z makaronu. Mamy cały magazyn ;) Jak zwykle lecieliśmy na żywioł i powstało to pyszne cudo.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1064
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 137
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1064
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 137
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. W tym samym czasie: Boczek kroimy w kostkę smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, startą na dużych oczkach kalarepę, smażymy ok. 5 min. Ser kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Makaron dodajemy do boczku, smażymy chwilę razem, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy szczypiorek i ser. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.