Do góry

Dania główne Przepis na:

Fusilli z kurczakiem i pieczarkami

Fusilli z kurczakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1910

Dodano:

Odsłon: 12777

Fantastyczny przepis na szybki obiad: fusilli z kurczakiem i pieczarkami w sosie serowym, Polecam! :)

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka myjemy i usuwamy błony i kostki. Kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki, doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki. Przykrywamy fiolą i wkładamy na 30 minut do lodówki.

  2. Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy pieczarki, po czym odstawiamy je do miseczki. Na tej samej patelni smażymy kurczaka, tylko nie za długo aby nie był suchy. Dodajemy do pieczarek.

  3. Makaron gotujemy al dente. W garnku roztapiamy masło i dodajemy śmietanę, Całość zagotować. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do sosu i mieszamy do zagotowania. Po zestawieniu z ognia doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu możemy dodać ugotowany wcześniej makaron. Potem dodajemy pieczarki kurczaka i wcinamy ze smakiem. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń