Do góry

Dania główne Przepis na:

fusilli z wolowina w sosie grzybowo smietanowym

fusilli z wolowina w sosie grzybowo smietanowym

Autor: golona102

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 372

Dodano: 31.07.2012

Odsłon: 2053

Banalnie proste i naprawde smaczne

Składniki

  • Makaron Fusilli, opakowanie
  • grzyby, kilka
  • wolowina, stek lub jakis dobry kawalek
  • cebula pokrojona w paski, 1
  • smietana gesta lub creme fraiche, 1
  • ziola prowansalskie, lyzeczka
  • nac z pietruszkil, lyzeczka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy makaron

  2. Kroimy cieniutko wolowine w paseczki , cebule tez i grzyby

  3. Smazymy wolowine przez okolo minute na bardzo goracej patelni, po usmazeniu odkladamy na talez, wrzucamy grzybki, po minucie cebulke , smazymy i dodajemy zioloa, smazymy okolo 3 minuty dodajemy smietane i wolowine, wygotowujemy smietane aby zgestniala dodajemy makaron i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

golona102 01 sierpnia 2012 Teraz mozna miec swieze, ale jak nie ma to suszone tez beda dobre

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

golona102 01 sierpnia 2012 To ma byc dobry kawalek wolowiny, a nie mieso gulaszowe :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 01 sierpnia 2012 Danie wygląda apetycznie, ale mam wątpliwości, czy wołowina po minucie smażenia będzie miękka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń