Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galantyna z cielęciną i pistacjami"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 14
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 14
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
Nóżki, włoszczyznę, przyprawy zalej wodą i gotuj 3-4 godziny. Mięso zmiel z bułką moczoną w wywarze. Dodaj jajko, nieco wywaru, przyprawy, pistacje.
Gazę posmaruj masłem, włóż masę, zwiń, obwiąż. Włóż do wywaru, gotuj godzinę. Ostudź, wyjmij. Wywar odparuj do 3 litra. Wlej ocet, roztrzepane białka. Nie przerywając mieszania, mocno podgrzej, aż białka się zetną. Przecedź, przypraw. Galantynę pokrój w plastry, zalej galaretą.
Czas: około 6 godzinŹródło: Dobry Tydzień