Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galareta z gęsi"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34518
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34518
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Wątróbkę pokrój na kawałki i wymieszaj z brandy, cukrem, imbirem i startą skórką z cytryny. Odstaw do lodówki. Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie. Wino zagotuj z miodem i octem. Zdejmij z ognia i wlej żelatynę oraz bulion.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wątróbkę wyjmij z marynaty i lekko podsmaż na gorącym oleju (w środku powinna być różowa). Następnie dodaj resztę marynaty i całość chwilę podduś.
Do formy wlej trochę galaretki, wyłóż wątróbkę, a na niej połóż oczyszczone winogrona. Zalej resztą galaretki i pozostaw w lodówce do stężenia.Źródło: Na żywo