Do góry

Przekąski Przepis na:

galareta z rosołu

galareta z rosołu

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 215

Dodano:

Odsłon: 1304

galareta z rosołu na indyku.

Składniki

  • porcja rosołowa z indyka lub podudzie z indyka
  • mrożonka warzywna lub warzywa na patelnię (450 g)
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kostka rosołowa
  • 1 łyżeczka soli
  • dwa jajka
  • cebula
  • żelatyna paczka (25 g)
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gotujemy rosół.czyli wrzucamy wszystko do garnka (bez jajek,cebuli i żelatyny).Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około godziny.
    Ważne aby w zupie znalazła się mieszanka mrożonka ponieważ mamy tam małe części brokuła,kalafiora,marchewki itp...

  2. W między czasie gotujemy jajka na twardo.

  3. Gdy mięso w zupie jest już miękkie wyjmujemy.Po ostygnięciu obieramy z kości.

  4. Żelatynę rozrabiamy z rosołem.Na jeden litr płynu stosujemy 6-8 łyżeczek żelatyny (ok. 20 g).

  5. Do miseczek układamy troszkę jarzyn,mięsa,ćwiartkę jajka.Zalewamy płynem.Po stężeniu (godzina,dwie...) możemy wyjąć na talerzyk,posypać drobno posiekaną cebulą.można skropić octem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

drpsycho 10 października 2018 Raczej w godzinę to się rosół nie ugotuje. Jak galaretka to tylko z dobrego rosołu, czyli ok 3h gotowania

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń