Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka z zimnych nóżek+ozorki

Galaretka z zimnych nóżek+ozorki

Autor: juczka

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 534

Dodano: 18.10.2009

Odsłon: 10232

Wyśmienita na wszelkie przyjęcia!

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy dokładnie nóżki i ozorki. Wkładamy do dużego garnka i gotujemy tak długo, aż będą miękkie. Jak już przestygną obieramy z kości, a ozorki kroimy. Wkładamy jeszcze do garnka i gotujemy z jarzynami i przyprawami. Gdy już jarzyny są miękkie, dodajemy pokrojony czosnek i przekładamy do salaterek do stężenia. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 18 sierpnia 2011 galaretka przepyszna,smak rewelacyjny...polecam,naprawde...:)

65 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juczka 19 października 2009 JEST NAPISANE,ŻE SIĘ GOTUJE TAK DŁUGO AŻ BĘDĄ MIĘKIE ,A WŻUCAM DO JARZYN PO TO ŻEBY JARZYNY PRZESZŁY TYM SMAKIEM MIĘSNYM.OZORY OBIERAM Z TEJ BŁONY PRZED GOTOWANIEN.

65 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 19 października 2009 Miękkie mięso gotowane drugi raz ? A to nowość ! I nic nie piszesz o obieraniu ozorków, i nic o smaku i nic o czasie gotowania. Coś mi tu nie gra w tym przepisie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń