Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwiniowy deser nie tylko pięknie wygląda, ale też wspaniale smakuje!
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1753
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 255
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 226
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1753
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 255
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 226
Składniki
Jedną brzoskwinię zostawić do dekoracji, resztę sparzyć we wrzątku i obrać ze skóry. 1 brzoskwinię pokroić w kosteczkę, resztę zmiksować.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wymieszać z puree i pokrojonymi brzoskwiniami. Do pucharków wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki aby zastygł.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanką fixem, połączyć delikatnie z serem, amaretto i makiem, wyłożyć połowę do pucharków, przykryć zastygającą galaretką brzoskwiniową. Po schłodzeniu dekorować pozostałym kremem makowym i brzoskwinią.