Do góry

Przekąski Przepis na:

galaretka drobiowa z jajkiem

galaretka drobiowa z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 1095

galaretka z kurczaka z jajkiem kukurydzą groszkiem marchewką i natką

Składniki

  • mięso z drobiu ja daję całego kurczaka
  • włoszczyzna jak do rosołu
  • woda 2 litry
  • sok z cytryny
  • natka
  • groszek i kukurydzę
  • jajka ugotowane na twardo
  • ziele angielskie 3 szt
  • lisc laurowy
  • czosnek wegera cytryna pieprz sól wegeta
  • żelatyna
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso myjemy zalewamy zimną wodą 2 litry wrzucamy warzywa zagotowac dodajemy warzywa oraz liscie i ziele oraz solimy dodajem wegete gotujemy ok 2 godz.po tym czsie mieso wyciągamy z wywaru warzywa tez zostawiamy tylko marchewke.mieso obieramy od kości i kroimy w kostkę.układamy w miseczkach jakjko przekrojone na pół listki natki kukurydze pare ziarenek i groszek oraz marchewk pokrojoną w kostkę.i tak po kolei az zuzyjemy.zelatyne rozpuszczamy w 200ml rosołu musi byc gorący!rosół przecedzamy wlewamy zelatyne wciskamy 3 ząbki czosnku solimy i pieprzymy oraz dodajemy sok z wycisnietej cytryny do smaku.zalewamy przygotowane galaretki rosołem i odstawiamy do wystygnięcia! smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń