Do góry

Przekąski Przepis na:

galaretka drobiowa z zeberkiem

galaretka drobiowa z zeberkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 123

Dodano:

Odsłon: 2138

Bardzo smaczna polecam!

Składniki

  • żeberka, 1/2 kg
  • udka z kurczka, 3szt
  • włoszczyzna suszona, 100gr
  • przyprawy np kucharek, 1łyzka
  • kostki wołowe np winiary, 2
  • jajka ugotowane na twardo, 4
  • puszka groszku konserwowego, 1
  • zielona cebulka, 1/2 peczka
  • opakowanie zelatyny, 50gr
  • dodatkowo miseczki na 150-200ml poj./u mnie pojemniczki po lodach :-), 12-14szt
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięsa umyc i zalac zimna wodą ,dodac włoszczyznę ,przyprawy -gotowac na małym ogniu do miekkosci.Po ugotowanu wyciągnac mięso ,wywar przecedzic. Mięso obrac z kosci ,podzielic na mniejsze kawałki .

  2. W miseczkach rozłozyc po równo: mieso, jarzynkę odcedzoną z wywaru ,groszek oraz pokrojone ugotowane jajka. Posypac pokrojoną drobno cebulką. 2litry wywaru zagotowac, rozpuscic /dokładnie mieszając/ zelatynę. Gotowy wywar wlac do miseczek odstawic w chłodne miejsce. Mozna udekorowac swiezą natką lub koperkiem.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń