Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka Koziołka Matołka

Galaretka Koziołka Matołka

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 1059

jest bajkowe

Składniki

  • 40 d40 dag teruskawek lub innych owoców jagodowych
  • 2 brzoskwine
  • 1/3 szklanki syropu malinowego
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • bita śmietana do dekoracji
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.

  2. Gdy napęcznieje ,podgrzać.

  3. Truskawki umyć ,odszypułkować,osączyć.

  4. Kilkanaście truskawek zostawić,a pozostałe zalać 2 szklankami wrzątku,dodać cukier i ugotować kompot.

  5. Przecedzić,dodać do kompotu rozpuszczoną żelatynę i syrop.

  6. Wymieszać,ostudzić.

  7. Zalać galaretk cełe truskawki i cząski brzoskwiń,wstawić do lodów na 2 godziny.

  8. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń