Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka na biszkoptach

Galaretka na biszkoptach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 19

Wypróbowany przepis na "Galaretka na biszkoptach"

Składniki

  • galaretka cytrynowa
  • galaretka rubinowa
  • galaretka ametystowa
  • 1/3 szklanki mleka
  • szklanka śmietany 30-proc
  • łyżka cukru pudru
  • pół opakowania biszkoptów
  • ok. 20 dag ulubionych owoców
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę cytrynową i ametystową rozpuść oddziel nie w półtora szklanki gorącej wody, rubinową w szklance gorącej wody. Ostudź.

  2. Owoce umyj, osusz, ew. pokrój na kawałki. Ułóż w lekko natłuszczonej misce (możesz ją natłuścić ręcznikiem papierowym nasączonym łyżką oleju), zalej galaretką cytrynową. Wstaw do lodówki do stężenia.

  3. Do galaretki rubinowej wlej mleko, dokładnie wymieszaj, wylej na zastygniętą galaretkę cytrynową. Wstaw do lodówki.

  4. Gdy masa lekko stężeje, wylej na nią tężejącą galaretkę ametystową, ułóż biszkopty (lekko wetknij je w galaretkę), wstaw do lodówki.

  5. Kiedy stężeje, wyjmij i odwróć. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Udekoruj deser.

  6. Czas przygotowania 30 min., ilość porcji 8, cena za porcję 1 zł.

  7. Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń