Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35848
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 267
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35848
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 236
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 267
Składniki
Wino, sok wiśniowy i przyprawy wlać do garnka i zagotować. Odstawić pod przykryciem na 10 minut.
Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki zimnej wody, i wlać do gorącego wina energicznie mieszając, aby nie powstały grudki.
Do pucharków lub małych szklaneczek włożyć po kilka rozmrożonych wiśni i zalać winem z sokiem.Odstawić w chłodne miejsce do zatężenia.
Ubić śmietanę z cukrem waniliowym i przybrać galaretki. SMACZNEGO!