Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka z indyczych golonek i ćwiartki kurczaka..

Galaretka z indyczych golonek i ćwiartki kurczaka..

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14133

Dodano:

Odsłon: 1757

Połączenie drobiu zawsze się sprawdza we wszystkich przepisach.Tak i tutaj golonka indycze z ćwiartkami kurczaka w formie galarety wyszły przesmaczne. Serdecznie polecam nie tylko na świąteczny stół,również na Nowy Rok lub po...:)Zaręczam,że goście będą zachwyceni:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Golonka oraz ćwiartkę kurczaka zagotować,zebrać szumy.
    Dodać warzywa i przyprawy,prócz suszonego czosnku,który dodajemy na końcu.
    Mięsa gotujemy aż zaczną odchodzić od kości,wtedy obrać i pokroić lub poszarpać.
    Na spód miseczek dać po pól jajka,plasterki marchwi,zieleninę.

    Do wywaru dolać 1400ml wody i do gorącego wsypać żelatynę,zamieszać do jej rozpuszczenia.Nie gotować!

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń