Do góry

Dania główne Przepis na:

Galaretka z nóżek i kurczaka

Galaretka z nóżek i kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 17

Przepis wart wypróbowania: "Galaretka z nóżek i kurczaka"

Składniki

  • 2 duże golonki wieprzowe
  • nóżka wieprzowa
  • 2 udka z kurczaka
  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 4 jajka
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • sól
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 5 ząbków czosnku
  • 8 oliwek czarnych
  • 5 liści laurowych
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Nóżkę i golonki opal nad palnikiem, oskrob, umyj. Udka z kurczaka opłucz. Mięso wieprzowe zalej wodą, dodaj marchew i pietruszkę, przyprawy, gotuj. Po 2 godzinach włóż udka z kurczaka i gotuj jeszcze godzinę.

  2. Przecedź. Mięso obierz, pokrój. Dodaj czosnek. Wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w plasterki. Do formy włóż mięso, oliwki, groszek, delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Podawaj z chrzanem lub musztardą.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń