Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka z bitą śmietaną i serkiem mascarpone z owocami.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Składniki
Wykonanie: Galaretki rozpuścić wg przepisu i nalać do pucharków, odstawić do schłodzenia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i ubijać jeszcze chwilkę. Kiwi obrać ze skórki i zrobić z nich mus z dodatkiem cukru pudru.
Jak galaretka stężeje nałożyć bitą śmietanę, na śmietanę poukładać ciasteczka i polać musem z kiwi (lub z innych ulubionych owoców), i dodać owoce, można też posypać wiórkami czekolady.