Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka z szynki

Galaretka z szynki

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4077

Dodano: 04.03.2012

Odsłon: 20574

Dla wyostrzenia smaku delikatnej szynki,podaję galaretkę z majonezem i szczypiorkiem.

Składniki

  • ok 1 kg mięsa od szynki
  • włoszczyzna (marchew,seler,pietruszka)
  • przyprawy (sól,pieprz,listek laurowy)
  • 1,5 op żelatyny
  • szczypiorek
  • groszek konserwowy
  • kilka łyżeczek majonezu
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szynkę pokroić w kostkę,doprawić przyprawami i gotować do miękkości z włoszczyzną ok 2 godzin na małym ogniu.Po ugotowaniu i przestudzeniu pokroić szynkę w drobne kawałki.Marchewkę,seler i pietruszkę zetrzeć na tarce.Przełożyć szynkę,warzywa i groszek do miseczek.Żelatynę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i zalać mięso przygotowanym wywarem.Wstawić na noc do lodówki.Ozdobić majonezem i szczypiorkiem.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martinezo 06 czerwca 2012 Jedni jedzą z majonezem lub chrzanem,a inni z octem...
a jeszcze inni jedzą fast foody...
każdy je to co lubi :-)
i za to 5

15 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 06 kwietnia 2012 no z tym MAJONEZEM to lekka przesada! Megi- sory, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 04 marca 2012 Bardzo fajny przepis,robie podobną tylko podaję ja z chrzanem.Polecam.

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń