Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka z warzywami.

Galaretka z warzywami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1100 Ocena: 11930

Dodano:

Odsłon: 288

Jest to warzywna galareta zrobiona w formie głowy klauna.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zalewa octowa z żelatyną:

    Zagotowujemy 400 ml wody z 50 ml jabłkowego octu i 2 łyżkami majonezu. Dodajemy sól i cukier do smaku. Do zagotowanej zalewy dodajemy żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia, studzimy.

  2. Wykonanie galarety:

    W formie układamy według swego gustu warzywa, stopniowo zalewamy ostudzoną zalewą, chłodzimy, zalewamy 3-4 warstwy, każdą osobno chłodzimy w lodówce. Warstwy stopniowo zalewamy po to żeby warzywa nie podniosły się do góry. Gdy całą formę zalejemy, wstawiamy ją do lodówki do zastygnięcia. Przed wyjęciem z formy, spód formy zanurzamy na kilka sekund w gorącej wodzie. Galaretę wyjmujemy na półmisek, dekorujemy sałatą i plasterkami cytryny.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń