Do góry

Śniadania Przepis na:

Galaretka z wędzonym kurczakiem i brokułem

Galaretka z wędzonym kurczakiem i brokułem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3470

Dodano:

Odsłon: 884

Uwielbiam galaretkę pod każdą postacią. pod tą wyjątkowo

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę dokładnie oczyść. Marchew, pietruszkę i seler obierz. Zalej 6 szklankami wody, Dodaj ziele, liście i ziarna pieprzu. Gotuj przez pół godziny wywar. Jajka ugotuj na twardo (4 minuty). Obierz i przekrój na pół. Brokuła ugotuj do miękkości, podziel na mniejsze kawałki. Kurczaka pokrój w kostkę. W ugotowanym wywarze rozpuść żelatynę. Do filiżanek wlej po dwie łyżki wywaru. Poczekaj aż stężeje. Ułóż w filiżankach jajka, brokuła i mięso. Zalej resztą wywaru. Wystudź. Włóż do lodówki i poczekaj aż stężeje. Zastygnięte galaretki wyjmij przy pomocy noża. Udekoruj natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń