Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita na wszelkie przyjęcia!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 124
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 124
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
Myjemy dokładnie nóżki i ozorki. Wkładamy do dużego garnka i gotujemy tak długo, aż będą miękkie. Jak już przestygną obieramy z kości, a ozorki kroimy. Wkładamy jeszcze do garnka i gotujemy z jarzynami i przyprawami. Gdy już jarzyny są miękkie, dodajemy pokrojony czosnek i przekładamy do salaterek do stężenia. Smacznego!