Przekąski Przepis na:
Galaretka z zimnych nóżek+ozorki

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 652
Dodano: 18.10.2009
Odsłon: 11715
Wyśmienita na wszelkie przyjęcia!
Składniki
- nogi wieprzowe, 3
- ozorki wieprzowe, 3
- marchew
- pietruszka
- seler
- czosnek
- ziele angielskie
- liśc laurowy
- sól
- pieprz
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Myjemy dokładnie nóżki i ozorki. Wkładamy do dużego garnka i gotujemy tak długo, aż będą miękkie. Jak już przestygną obieramy z kości, a ozorki kroimy. Wkładamy jeszcze do garnka i gotujemy z jarzynami i przyprawami. Gdy już jarzyny są miękkie, dodajemy pokrojony czosnek i przekładamy do salaterek do stężenia. Smacznego!
Komentarze do przepisu (3)

anetta73 18 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
galaretka przepyszna,smak rewelacyjny...polecam,naprawde...:)69 Kto głosował? | Odpowiedz

juczka 19 października 2009Zgłoś do usunięcia
JEST NAPISANE,ŻE SIĘ GOTUJE TAK DŁUGO AŻ BĘDĄ MIĘKIE ,A WŻUCAM DO JARZYN PO TO ŻEBY JARZYNY PRZESZŁY TYM SMAKIEM MIĘSNYM.OZORY OBIERAM Z TEJ BŁONY PRZED GOTOWANIEN.69 Kto głosował? | Odpowiedz

RENIA730 19 października 2009Zgłoś do usunięcia
Miękkie mięso gotowane drugi raz ? A to nowość ! I nic nie piszesz o obieraniu ozorków, i nic o smaku i nic o czasie gotowania. Coś mi tu nie gra w tym przepisie.0 Kto głosował? | Odpowiedz