Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka z żołądków kurczaków.

Galaretka z żołądków kurczaków.

Autor:

Przepisów i artykułów: 570 Ocena: 10307

Dodano:

Odsłon: 931

Dla smakoszy podrobów świetna przekąska,serdecznie polecam:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Osobno ugotować rosół z nóżek kurczaka z dodatkiem warzyw,przypalonej cebuli,ziela angielskiego i liści laurowych.

    Żołądki oczyścić z tłuszczu,dać do garnka i 3x obgotować po 10min.zmieniając wodę.
    Następnie zalać świeżą wodą ,posolić i gotować aż żołądki będą miękkie.
    Odcedzić i pokroić na mniejsze części.

    Do rosołu dodać przeciśnięty czosnek,zagotować i całość przecedzić.
    Nóżki zostawić do osobnej galaretki.

    Wywar doprawić do smaku maggim,pieprzem,solą. ,dodać żelatynę wg.przepisu na opakowaniu.

    Przygotować miseczki,na spód dać po parę plasterków marchewki,pietruszki,troszkę natki.Dać pokrojone żołądki i zalać bulionem.
    Zostawić do zastygnięcia.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 17 lutego ojej, rzeczywiscie mielimy tego samego pomysla :-))) Super!!! Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 17 lutego pychota! moje ulubione smaki :) dzisiaj mialam rosol na kaczych zoladkach, moglabym jesc co tydzien pod roznymi postaciami, wiec galareta czeka w kolejce :) Odpowiedzi: 15 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń