Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na babską imprezę i nie tylko :-) w sam raz do umilania kibicowania na rozpoczętych mistrzostwach :-D
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
Galaretkę należy rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzic. Gdy zacznie lekko gęstnieć, dolać wódkę (podałam według mnie optymalne proporcje ale można kombinowac. Nie ma co przesadzać z alkoholem, bo zbyt "pijana" galaretka robi się rozlazła) Następnie galaretkę należy przelać do silikonowych foremek na czekoladki, kostki lodu lub małe plastikowe kieliszki. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc. Na zdrowie :-D