Do góry

Desery Przepis na:

Galaretkowiec serowy.

Galaretkowiec serowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1311 Ocena: 15766

Dodano:

Odsłon: 2008

Bardzo smaczny kolorowy deser. Polecam :)

Składniki

  • galaretki cytrynowe 2 szt.
  • galaretka szafirowa 1 szt.
  • galaretka wiśniowa 1 szt.
  • galaretka agrestowa 1 szt.
  • ser mielony - wiaderko 1 kg.
  • cukier waniliowy
  • cukier puder 1 łyżka
  • placek z ciasta kruchego
  • naczynie szklane
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Galaretki na kostkę:

    agrestową - 1 opak.
    wiśniowa - 1 opak.
    szafirowa - 1 opak.

    Galaretki rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody na 1 galaretkę. Schłodzone galaretki wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki.

  2. W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki cytrynowe zalewając dwoma szklankami wrzącej wody dokładnie mieszamy żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z wymieszanym z cukrem pudrem i cukrem waniliowym serem, dobrze mieszamy.

  3. Po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy.

  4. Po wymieszaniu wlewamy masę do szklanej miski wyłożonej folią spożywczą.

  5. Przykrywamy plackiem ciasta kruchego i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

  6. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy wyjąć z miski nasz galaretkowiec serowy, kroić i konsumować.

  7. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń