Do góry

Śniadania Przepis na:

Galarety z żółtym majonezem

Galarety z żółtym majonezem

Autor:

Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 7620

Dodano:

Odsłon: 2894

Galarety z drobiową wędliną na majonezie czosnkowym.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowałam marchewkę w mundurku a mrożony groszek zblanszowałam. Można użyć groszku konserwowego- ale ma brzydszy kolor.
    Do foremki- widać z czego- można też użyć skorupek jaj, włożyłam po plastrze jaja, dodałam pokrojoną wędlinę oraz warzywa, i po listku natki.

    Bulion podgrzałam i rozpuściłam w nim żelatynę.
    Foremki ułozyłam na wilgotnej ściereczce, aby się nie przechylały.

    Zalałam wywarem foremki.

  2. Zrobiłam majonez czosnkowo kurkumowy. Najpierw wymieszałam żółtko z musztardą, zgniecionym czosnkiem i kurkuma i solą, a potem dolewałam stopniowo olej.

  3. Gotowe!
    Można też zwykły majonez doprawić czosnkiem i kurkumą :)

  4. Galarety ułozyłam na majonezie.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (55)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń