Do góry

Dania główne Przepis na:

Garnek z cieciorką i fasolą

Garnek z cieciorką i fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Garnek z cieciorką i fasolą"

Składniki

  • pół kg mięsa mielonego
  • 25 dag ostrej kiełbasy
  • 6 ziemniaków
  • pietruszka
  • 2 marchewki l 3 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • żółta i czerwona papryka
  • olej l papryczka chili
  • po puszce czerwonej fasoli
  • ciecierzycy i kukurydzy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do chili con carne
  • 2 kostki mięsne
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotuj 4 litry wody z kostkami. Dodaj pokrojone ziemniaki, marchewki i pietruszkę, gotuj 15 min. Kiełbasę pokrój, podsmaż z mielonym i koncentratem, przypraw. Dodaj do warzyw.

  2. Cebule, czosnek, pap ryki i chili pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj do garnka. Wsyp odcedzone warzywa strączkowe, gotuj 15 min. Zagęść mąką. Zagotuj, przypraw.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń