Do góry

Zupy Przepis na:

Gazpacho

Gazpacho

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 572

Dodano:

Odsłon: 1484

Król lata powrócił w klasycznej formie :)

Składniki

  • 1 kg pomidorów, pokrojone w kostkę
  • 2 duże zielone ogórki, pokrojone w kostkę
  • 1/2 czerwonej papryki, pokrojona w kostkę
  • 1 średnia cebula, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 1 mała papryka chili
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 biała bułka, bez skórki
  • sól, pieprz
  • Do przybrania: plasterek cebuli , czerwona papryka i ogórek pokrojone w drobną kostkę
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W mikserze, miksuje na gładką masę wszystkie warzywa oraz miąższ z bułki. Dodaję oliwę, ocet oraz przyprawy do smaku.

  2. Wkładam do lodówki na min 30 minut (choć im dłużej, tym lepiej).

  3. Do dekoracji używam składników gazpacho (pomidorów, ogórków, papryki) – pokrojonych w drobną kostkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń