Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 162
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 162
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Chleb namaczamy w wodzie, odcedzamy i wrzucamy do miksera.
Pomidory i paprykę kroimy w kostkę i umieszczamy w mikserze razem z chlebem. Miksujemy tak długo aż składniki się połączą.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy na łyżce oliwy z oliwek na złoty kolor.
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, dolewamy wody (wg. uznania - ja dolewam ok 1 szklanki), doprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone, ale na ciepło smakuje równie dobrze :)