Do góry

Przekąski Przepis na:

Gazpacho

Gazpacho

Autor: tysiak

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 354

Dodano: 03.07.2011

Odsłon: 4531

Pyszne zarówno na zimno jak i na gorąco.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Chleb namaczamy w wodzie, odcedzamy i wrzucamy do miksera.

  2. Pomidory i paprykę kroimy w kostkę i umieszczamy w mikserze razem z chlebem. Miksujemy tak długo aż składniki się połączą.

  3. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy na łyżce oliwy z oliwek na złoty kolor.

  4. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, dolewamy wody (wg. uznania - ja dolewam ok 1 szklanki), doprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone, ale na ciepło smakuje równie dobrze :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń