Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gazpacho klasyczne"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł
Pomidory na chwilę wkładamy do wrzątku, wyjmujemy i obieramy ze skórki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, strąki myjemy i kroimy w kosteczkę. Obraną cebulę siekamy, czosnek obieramy, kroimy na pół, usuwamy korzeń. Kromki chleba moczymy w wodzie.
Wszystkie warzywa i odciśnięty z wody chleb miksujemy 7-10 minut na gładki przecier. Dodajemy ocet winny, oliwę, sól i pieprz. Miksujemy jeszcze 2 minuty.
Zupę chłodzimy w lodówce. Rozlaną do miseczek dekorujemy ziołami.
Wartość odżywcza jednej porcji 95 kcal Białko 2,9 g/Tłuszcz 0,2 g/Węglowodany 7,6 gŹródło: Rewia