Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gdańskie śledzie marynowane"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 97
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 300
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 97
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 300
Składniki
Śledzie namocz w mleku przez około 2 godziny. Gdy jeszcze się moczą, zblanszuj pokrojoną cebulę i odstaw ją do ostudzenia.
W rondelku wymieszaj zalewy i po zagotowaniu zostaw jeszcze na małym ogniu na kilka minut, aby przeszła smakiem przypraw. Następnie odstaw do wystygnięcia.
Śledzie osącz, poukładaj na przemian z cebulą w dużym, szklanym słoju, po czym na końcu zalej je ostudzoną zalewą – tak, aby zakryła wszystko.
Następnie słoik zamknij, po czym odstaw do lodówki na około 2-3 dni.
Gotowe śledzie podawaj z ulubionymi dodatkami – np. korniszonami, sosem śmietanowym, musztardowym lub koperkowym. Serwuj ze świeżym chlebem.Źródło: Świat kobiety