Do góry

Napoje Przepis na:

Georgian green tea

Georgian green tea

Autor:

Przepisów i artykułów: 2105 Ocena: 47097

Dodano:

Odsłon: 2689

Pomimo tego, że podajemy na zimno, to herbatka od środka rozgrzewa. Głównie dzięki chachy ( u nas ta z pod stołu, więc mocniejsza ), wspaniałym uzupełnieniem jest zielona herbata z dodatkiem jaśminu.

Składniki

  • 2 łyżeczki gruzińskiej zielonej herbaty
  • chacha (opcjonalnie biały rum)
  • grejpfrut
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Herbatę zalewamy ciepłą wodą (80-85°C), zaparzamy 8 min, studzimy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Do filiżanek nalewamy chachę- 20 ml (może też być biały rum). Uzupełniamy zieloną herbatą. Podajemy z plasterkiem grejpfruta (czerwonego).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń