Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie przygotowane z podwojnej piersi i dwóch udek z gesi. Pieczone tradycyjnie w piekarniku, w gesiarce.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Składniki
Mieso dokladnie myjemy, oczyszczamy, osuszamy i skorke nacinamy w ukosna kratke. Dodatkowo piers z obydwu stron grzbietu delikatnie odcinamy czesciowo od kosci, ale nie do konca. Mieso wkladamy do glebokiej miski i dokladnie nacieramy marynata przygotowana z podanych skladnikow, dbajac, aby marynata znalazla sie szczegolnie w przygotowanych przez nas nacieciach. Odstawiamy do lodowki do nastepnego dnia. Do gesiarki nalewamy pol szklanki wody, kladziemy na dno jablko pokrojone w plastry, a nastepnie kladziemy czesci miesa koscia na dol. Pieczemy pod przykryciem w temp. 200°C przez 90 do 100 minut. 15 minut pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywe, polewamy mieso wytworzonym sosem i pieczemy juz bez przykrycia. Gotowe. Na cieplo, na zimno - jak kto woli. jako danie obiadowe bedzie pysznie smakowalo z kluseczkami slaskimi i dobrym sosem pieczeniowym.