Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęś pieczona z jabłkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 192
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 457
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 192
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 457
Składniki
Gęś umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Z jabłek wytnij gniazda nasienne.
Połowę owoców pokrój, wymieszaj z majerankiem, napełnij nimi tuszkę i zaszyj grubą nicią.
Ułóż gęś na blasze piersią do dołu. Polej ją szklanką bulionu i piecz 4 godziny (po 2 h – odwróć). Co jakiś czas podlewaj pozostałym bulionem.
10 minut przed wyjęciem posmaruj tuszkę miodem. W tym samym czasie wsuń do piekarnika pozostałe wydrążone jabłka. Gotowe napełnij borówkami i ułóż przy mięsie.
Czas: 400 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV