Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta zupa grochowa - krem z kawałkami wędzonej szynki. Pożywna i rozgrzewająca
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 897
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 202
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 191
Polecam.
Odsłon: 897
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 202
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Składniki
Seler pokroić w kawałki, por posiekać, marchewkę pokroić w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać warzywa i smażyć ok 10 minut aż się zarumienią. Zalać rosołkiem, doprowadzić do wrzenia. Groch przepłukać, dodać do zupy, gotować całość aż groch zmięknie. Całość zmiksować, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodać majeranek i wymieszać. Podawać zupę z szynką pokrojoną na kawałki i grzanką z chleba.